پنج‌شنبه، 01 قوس 1403

چهلمین روز یاد بود ارتحال مرحوم حجت الاسلا م والمسلمین سید محمدهادی هادی (ره)

گزارش
شریک سازید:

سخنرانان در مراسم چهلمین روز ارتحال مرحوم حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدهادی هادی (ره)، از علمای برجسته و مجاهد نامدار کشور، بر ادامه راه آن مرحوم توسط مردم افغانستان تاکید کرده

و گفتند که آقای هادی در جهت گسترش فرهنگ اسلامی تلاش نموده است. مراسم ختم قرآن کریم و چهلمین روز ارتحال مرحوم حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمد هادی هادی(ره)، از علمای برجسته و مجاهد نامدار کشور امروز (جمعه، ۱۳ دلو) با حضور شخصیت‌های فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، عالمان دین، نمایندگان دفاتر مراجع و اقشار مختلف مردم در تکیه خانه مرحوم آقای هادی در کابل برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین محمد داود امینی، یکی از عالمان دینی، مرحوم آقای هادی را انسان صالح، خدا پرست و متوکل بر خداوند(ج) عنوان کرده و افزود که ایشان در تدیُن و تقوا نمونه بود.

وی با بیان این که مرحوم آقای هادی در جهت گسترش علم، دانش و فرهنگ اسلامی تلاش کرده است، گفت؛ آقای هادی در چارپوب بنیاد پیامبر اعظم(ص) ده ها کتاب را چاپ نموده و این کتاب‌ها را در مناطق مختلف کشور به هدف گسترش علم توزیع می‌کرد.

این عالم دین با اشاره بر این که آقای هادی تا لحظه مرگ قلم را به زمین نگذاشت و تا آخر دست از گفتار حقایق نکشید، خاطرنشان ساخت؛ مرحوم آقای هادی در راس تعدادی از مجاهدین در برابر شوروی جهاد کرد و در سال‌های گذشته در حسینیه ها و مراکز فرهنگی برعلیه غربی ها قرار داشت.

وی افزود که آقای هادی با آن‌که معیوب بود و در سن پیری قرار داشت لحظه ای آرام نداشت و به وظیفه دینی خود عمل می‌کرد.

آقای امینی می گوید که راه مرحوم هادی و صدها دانشمند و بزرگان دیگر شیعه و سنی را باید در عرصه وحدت مسلمین و مردم افغانستان ادامه بدهیم.

این عالم دین گفت: "قدرت های جهانی دست به دست هم داده اند و در برابر مسلمان ها ایستاده است و ممالک اسلامی را به خاک و خون می کشد ولی متاسفانه برخی از مسلمان ها هنوز در فکر مسائل پیش پا افتاده است و باید همه وحدت داشته باشیم."

وی با اشاره بر این که بخاطر حل مشکلات جامعه اسلامی باید در کنار هم علیه کفار بایستیم، علاوه کرد که مشکلات طبیعی نیز به دلیل نفاق ها و کشمکش ها در میان جامعه اسلامی است.

از سوی هم محمد صدیق چکری، وزیر وزارت حج و اوقاف در حکومت پیشین طی سخنانی، مرحوم هادی را فردی دانست که فراتر از مرز ها عمل می‌کرد و برای همه یک شخصیت قابل احترام بود.

محمد صدیق چکری گفت: "عظمت هادی را زمانی درک کردم که در مصر با ایشان بودیم وزیر حج و اوقاف مصر بالای افغانستان انتقاد کرد در مجلس آقای هادی ایستاد شد وزیر حج و اوقاف مصر را گفت که حق نداری یک ملتی را توهین کنی که بخاطر پرچم اسلام یک و نیم میلیون شهید داده است و گفت که اسرائیل در پهلوی شما سرزمین های فلسطین را گرفته شما مصری ها هیج کاری نمی کنید."

وی با بیان این که مرحوم هادی دانشگاه اخلاق، دیانت، جهاد و علم بود، خاطرنشان ساخت؛ آقای هادی در مجالس خود از شیعه و سنی دعوت می‌کرد و دارای یک بینش کم نظیر بود.

وی بر ادامه راه مرحوم هادی از سوی مردم افغانستان تاکید کرده و افزود که آقای هادی تعصب زبانی و مذهبی در وجود خود نداشت.

وزیر حج و اوقاف در حکومت پیشین با اشاره بر این که مردم شیعه بار ترقی، تعالی و تکنالوژی افغانستان را به دوش کشیدند و به سرانجام رساندند، تاکید کرد که اگر حق مردم شیعه ضایع شود ما در کنار این مردم ایستاده هستیم.

با این حال سید ابوالقاسم هادی، یکی از پسران مرحوم آقای هادی(ره) پیرامون شخصیت و منش مرحوم هادی صحبت کرده و از مردم خواست که راه آن مرحوم را ادامه بدهند.

وی افزود که آقای هادی در اوج قدرت مردم افغانستان را فراموش نکرد و مردان خدا به دنبال مال دنیا نیستند و با عزت زندگی می کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدهادی هادی، از علمای برجسته و عضو فعال خانواده جهاد مقدس افغانستان علیه حاکمیت کمونیستی، رییس بنیاد پیامبر اعظم (ص) و عضو شوراهای علمای شیعه و اخوت اسلامی، وزیر زراعت، آبیاری و مالداری، وزیر احیا و انکشاف دهات در حکومت مجاهدین، وزیر  شهدا و معلولین در حکومت جمهوریت عصر روز جمعه دهم قوس، سال جاری پس از تحمل چندین سال بیماری سخت دارفانی را وداع گفته و به ابدیت پیوست.
وحیده بیات

رسانه‌ی راحیل

راحیل نیوز