جمعه، 27 میزان 1403

دیدبان حقوق بشر: رهبران جهان باید بحران‌های جهانی حقوق‌بشر را پایان دهند

گزارش
شریک سازید:

دیدبان حقوق بشر در آستانه برگزاری نشست سالانه مجمع عمومی

دیدبان حقوق بشر در آستانه برگزاری نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد، از رهبران کشورهای جهان خواستار پایان بحران‌های جهانی حقوق بشر شد.

دیدبان حقوق بشر، لویی شاربونو مدیر این نهاد گفته است: «رهبران جهان در مجمع عمومی سازمان ملل متحد باید برای پایان دادن به جنایات وحشیانه در بدترین بحران‌های جهان، گام‌های متهورانه‌ای بردارند و مسئولان آن را پاسخگو بدانند.»

در همین حال، این نشست دو روزه مجمع عمومی سازمان ملل متحد قرار است به تاریخ‌های اول و دوم میزان برگزاری شود و وضعیت افغانستان در کنار کشورهای دیگر مانند فلسطین، سودان، اوکراین، هائیتی، میانمار و ونزوئلا از دستور کار و محور‌های بحث این نشست است.

با این حال، دیدبان حقوق بشر می‌گوید که در آخرین پیش‌نویس «پیمانی» که قرار است در این نشست روی آن توافق صورت گیرد، روی محوریت حقوق بشر و نیاز به اصلاحات سیاست اقتصادی جهانی تاکید شده است.

به گفته‌ی این نهاد، دیپلومات‌های که روی این پیمان کار می‌کنند، گفته‌اند که روسیه، چین، پاکستان و برخی هیئت‌های دیگر در این نشست به دنبال حذف «موضوع حقوق بشر، از جمله حقوق زنان و جنسیت» از این اعلامیه هستند.

از سوی‌هم، این نهاد جهانی حقوق بشر در بیانیه‌ای همچنین افزوده است که در نشست آينده مجمع عمومی رهبران جهان باید به دنبال تغییرات ساختارمند برای مقابله با «بی‌عدالتی اقتصادی» و ترویج حق خودداری از محیط زیست سالم باشند.

بر اساس گفته‌های دیدبان حقوق بشر، این «پیمان غیرالزام آور» نقشه راهی برای آینده سازمان ملل و همکاری بین‌المللی میان ۱۹۳ کشور عضو این سازمان است.

لویی شاربونو، مدیر این نهاد همچنین گفته است: «جهان غرق در بحران‌های حقوق‌بشری است؛ اما رهبران اغلب از ابزارهایی که برای تحت فشار گذاشتن دولت‌ها برای پایان دادن به نقض حقوق بشر و پاسخگویی مسئولان دارند، کوتاهی می‌کنند.»

او می‌افزاید که رهبران جهان باید از رویدادهای مناظره عمومی برای شروع رویکردهای جدید مبتنی بر حقوق بین‌الملل برای همه کشورها اعم از دوست یا دشمن استفاده کنند.

دیدبان حقوق بشر در این بیانیه همچنین گفته است که برای اقدام در مورد معاهده «جنایات علیه بشریت» که برخلاف «نسل‌کشی و آپارتاید»، معاهده بین‌المللی خاصی ندارد، به حمایت گسترده نیاز است.

وحیده بیات 

رسانه‌ی راحیل

راحیل نیوز